Om Konstkollektivet

Vilka är vi?

Konstkollektivet är en ideell medlemsförening och ett artistdrivet kulturhus i Mölndal. 

Föreningen driver projekt, kulturstrategiska frågor, programverksamhet och en gemensam arbetsplats för kulturutövare. 

Vi brinner för att skapa en levande och välkomnande mötesplats som samlar en mängd olika kulturaktörer. Är du kanske en av dom?

Spela videoklipp

Välkommen på vår kreativa resa du med!

Kulturhus

Artistdrivet kulturhus med aktörer inom olika branscher & inriktningar

Lokaler

Gemensam arbetsplats med lokaler för idé till färdig produktion

Aktiviteter

Event, utställningar, fortbildning och workshops

Mötesplats

Välkomnande plats med det tvärkonstnärliga mötet i fokus

Vår historia

Konstkollektivet startades 2014 ur ett initiativ från ett gäng scenkonstaktörer som ville ha en plats att verka från. 

Den gamla folkskolan Grevedämmet i Mölndal råkade stå tom… och på den vägen är det!

Gå in i en tidsresa här nedan eller lyssna till Anna som var med och startade föreningen i videon. 

Spela videoklipp

Följ oss

Vi som arbetar här

Konstkollektivets dagliga drift sköts av föreningens arbetsgrupp. Vi jobbar med allt som får föreningen att snurra såsom, kommunikation med medlemmar och samarbetspartners, lokalbokning, ansökningar och evenemang.

De flesta av oss i arbetsgruppen har en bakgrund och/eller frilansar inom kulturyrket på något sätt. 

Vill du komma i kontakt med någon specifik av oss är du varmt välkommen att kontakta oss via vår personalmail under respektive person annars är det bara att maila vår infomail så lotsar vi dig till rätt person. 

Vikarierande Verksamhetsledare
Administratör
Café och lokal ansvarig
Producent, event- och teknikansvarig
Verksamhetsledare (föräldraledig)
Arbetstränar
Extra personal

Bli en del av Konstkollektivet

Styrelsen

Konstkollektivets styrelsen är föreningens högsta verkställande organ. Styrelsen värnar om föreningens intressen och arbetar strategiskt samt visionärt för föreningen.  

Du som medlem är varmt välkommen att delta på styrelsens möten. Anmäl dig genom att mejla oss. 

Vill du engagera dig och vara med i föreningens styrelse? Varmt välkommen att kontakta oss. 

Spela videoklipp

Stort tack till våra partners

Vårt hållbarhetsarbete

Konstkollektivet har som mål att ta ett stort ansvar vad gäller ekologisk och social hållbarhet. För oss är detta arbete helt självklart. Detta gör vi bland annat genom följande:

Vi har sedan start använt kultur som verktyg för integration och inkludering av människor i samhället. Detta har möjliggjorts genom projekt som tex. Öppen kulturell mötesplats, en öppen verksamhet med workshops och matlagning för nyanlända och Mölndalsbor.
Två andra exempel är att vi hållit kreativa workshops på migrationsverkets ankomstboende i Kållered och drivit projekt för integration via Konstodlingen. Till våra event är alla välkomna och vi är aktiva i integrationsnätverk i staden som möjliggör samarbeten och att vi tillgängliggör möten & kultur för fler.

I vårt café serverar vi ett vegetariskt och veganskt utbud. Vi handlar mycket svenskt & ekologiskt och har tex. valt att ha Rscued som vår största leverantör på dryck vilket är juicer på frukt som annars skulle slängts- hur bra?

Vi vill bidra till att fler kan komma ut i arbetslivet, därför har vi under flera år haft personer som arbetstränar, gjort praktik, Lia och språkträning hos oss.

I princip alla möbler och inventarier du hittar hos oss är återbrukade. Det ligger i vårt DNA att laga och ta vara på grejer istället för att slänga. Vår grund-idé bygger på att vi delar på det mesta vilket ju resulterar i att vi minskar på vårt gemensamma planetära avtryck. När vi köper in städ- och förbrukningsartiklar står de miljömärkta högst i prio. Vi källsorterar  också vårt avfall. 

Vi arbetar för att främja kulturutövande på alla nivåer. Vi är dock extra måna om att skapa hållbara vägar för den gräsrotsdrivna kulturen och att det ska kunna gå att leva på sitt utövande. Vår förening vill möjliggöra en plats för skapande, nätverkande och publika möten. 

Tillgänglighet

Konstkollektivet har som mål vara en plats där alla känner sig välkomna!

Alltifrån ditt besök här på webben till när du besöker oss på plats. Hör jättegärna av dig om du har några frågor inför ditt besök. Vi vill skapa en så bra upplevelse för dig som möjligt och finns bara ett mail bort.

Det går att köra alldeles intill ramp på framsida respektive baksida på vårt hus. Vi har en reserverad parkering ca 150 m från vår entré.
För andra besökare hänvisar vi till betalparkeringen nedanför Pingstkyrkan. Prata gärna med oss när du kommer så informerar vi dig om vart du kan parkera.
För dig som åker kollektivt är närmsta hållplats Katrinebergsgatan (ca 6 min promenad) eller Mölndals station/centrum eller Storgatan (ca 9 min promenad).

Vi hjälper dig gärna med ledsagning eller andra önskemål så som reserverad plats eller liknande under ditt besök hos oss. För att kunna hjälpa dig på bästa sätt är du varmt välkommen att kontakta oss inför ditt besök.

Hos oss finns ramp till caféplan respektive konsert/utstälningslokal. Vi har också en stor toalett att tillgå. Majoriteten av våra event sker i dessa lokaler. Det finns dock några lokaler som tyvärr inte är tillgänglighetsanpassade hos oss. Vi försöker alltid kommunicera tydligt i respektive evenemang vilken lokal vi arrangerar i, är du osäker inför ett evenemang, tveka inte att kontakta oss!