Eventdetaljer

Pågående

Pågående utställning

På temat det oväntade och oetablerade bjuder konstnärer av olika slag in Dig, såväl kulturnyfiken som kulturvan, ung som äldre till konstutställning! 

I utställningen kan du bland annat upptäcka uttrycksfulla målningar, oväntade skulpturer, långsamt måleri, modiga teckningar och personliga fotografier.

 

När har vi öppet?

I samband med publika events samt när vår flagga och skylt står ute, ofta dagtid tisdagar och torsdagar.

Då kan du komma in för att kika på konsten, en rundvandring eller något gott från caféet. Ofta har vi tid för nyfikna frågor och ett härligt snack!

Du kan självklart även boka in en tid för att se utställningen och resten av lokalerna.

Obs. Mellan v. 30-33 har vi semesterstängt.

Utställningen pågår till slutet på september.

 

Var finns vi?

Konstkollektivet, Baazgatan 7, Mölndal

 

Hur mycket kostar det?

Det är gratis att besöka utställningen

 

Medverkande konstnärer:

Amina Octaviansdotter – konstnär som utforskar gränserna för kreativitet och mod i en process som är på riktigt utanför boxen. Genom att använda saltets och trälimmets magi bygger Amina upp en texturerad canvas. En minutiös dans av flera lager avslöjas över tid, där vissa penseldrag bäddar in månadernas eller till och med år av arbete i en enda målning. I utställningen får vi upptäcka måleri där saltkristaller fått växa och fästas med akryl för att skapa djupet i verken.

 

Nellie Johansson – konstnär, baserad i Göteborg, uppvuxen i Borås. Nellie har skapat i alla möjliga medium från ung ålder, där bläck, penna och lera har varit medier som återkommit och följt med längs vägen. Oavsett medium är berättelsen och känslan det viktigaste för Nellie. I utställningen får vi ta del av illustrationer som gestaltar berättelser kopplade till att inte passa in, våga vara för mycket, de inre sidorna vi aldrig visar och viljan att bara få vara, leva, växa och relatera.

 

Tobias Engström – tidigare fotostudent som i denna utställning visar en serie svartvita självporträtt med titeln ”Skogens många ansikten”. Fotografierna är printade analogt och utforskar det inre och de känslor som kan cirkulera på insidan men som sällan visas på utsidan. Tobias har provat att blanda sensualitet och en viss intensitet till ett helhetsperspektiv som ska spegla sin egna insida.

 

Apama Carlström – konstnär, baserad i Mölndal, född i Iran. Apama arbetar med abstrakt måleri  och har målat till och från hela sitt liv. I sina verk vill hon fånga rörelse och känsla och konsten blir till i brytpunkten mellan material och idé, mellan färg och textur. Apama ser sig själv som en nyfiken själ, ständigt på jakt efter nya sätt att fånga ögonblick och att uttrycka sina ideér. 2006 lämnade hon sin familj och sitt hemland Iran, och flyttade till Sverige för att söka efter nya utmaningar

Under senaste året har hon bl.a. haft pop-up-visningar och deltagit i Hjo konstrunda.

 

Mia Lindahl – illustratör och konstnär, baserad i Mölndal. Mia driver ateljé koltrasten i Kvarnbyn och jobbar med olika tekniker och motiv, skulpturer med mera. I utställningen möter vi en ny serie skulpturer som skildrar kroppar i oväntade konstellationer.

 

Sana Gholami 

 

 

Konstkollektivets lokaler är tillgänglighetsanpassade och stor toalett finns att tillgå. För frågor eller funderingar kring tillgänglighet kontakta info@konstkollektivet.se 

Evenemanget görs i samarbete med Mölndals Stad och Studieförbundet Vuxenskolan i Mölndal.Dela med kompisar