Föreläsning med Creative Point

Digital föreläsning med Creative Point om att arrangera tillgängligt!

Vill du också  arrangera tillgängliga och välkomnande evenemang? Delta i en digital presentation av Creative Point, ett projekt som arbetar för att skapa Sveriges mest tillgängliga och välkomnande kulturscen för arrangörer och publik.

I Sverige har alla människor rätt att delta i kulturlivet, eller? Att alla människor skall ha rätt att delta i kulturlivet och utforska sina skapande förmågor är kulturpolitiska mål som stödjer FN:s konvention om mänskliga rättigheter och även de globala målen. Men ändå är kulturbranschen en av de mest otillgängliga och minst representativa för dig som lever med en funktionsvariation.

“Creative Point är ett treårigt arvsfondenfinansierat projekt som drivs av Brewhouse i Göteborg tillsammans med Arrangörer utan hinder. Kraven på tillgänglighet för dig som arrangör är något som bara kommer öka de närmaste åren. Creative Point skapar sveriges mest tillgängliga kulturscen och sprider kunskap kring hur man kan jobba med tillgänglighet på ett inkluderande och effektivt sätt som nödvändigtvis inte måste kosta massa pengar. Projektet drivs genomgående av arrangörer med funktionsvariationer för att öka representationen i branschen och skapa ett kulturliv som är bättre för alla.

Varmt välkomna till en presentation av projektet och en inspirerande föreläsning på temat tillgänglighet och arrangörskap.”

Kontakt:
info@creativepoint.se
Önskas teckentolk eller textning? eller har du andra frågor om tillgänglighet så tveka inte på att höra av er.

Föreläsningen är gratis och du loggar in på länken nedan:

När: 25 april kl. 14:00-15:00

Länk till föreläsning: Join Zoom Meeting https://zoom.us/j/93505661288?pwd=ck13Q1B2REFFczRhNVRwMVNBOWtVUT09 Meeting ID: 935 0566 1288 Password: 613613

Observera att du behöver ett konto på Zoom, det är gratis att registrera sig via www.zoom.usGlöm inte kolla av din internetuppkoppling innan föreläsningen startar. Ett headset i datorn kan göra stor skillnad på ljudkvaliteten men vi löser eventuella teknikutmaningar tillsammans! 

 

Under Konstkollektivets hållbarhetsdag den 25 april föreläser Creative Point i digitalt format. om tillgänglighet och arrangörskap.

Arrangemanget görs i samarbete med Mölndal stad och Studieförbundet Vuxenskolan Mölndal.

Dela med kompisar