Göteborg Folk Festival

Det här eventet har redan ägt rum.

Heldag med Göteborg Folk Festival på Konstkollektivet!

För första året arrangeras GÖTEBORG FOLK FESTIVAL, en tredagarsfestival i Göteborg med omnejd.

Dag tre av festivalen kommer att äga rum hos oss på Konstkollektivet. Dagen börjar med en inspirerande låtskrivarworkshop med popkollo folkmusik (föranmälan krävs, mer info längre ner). Därefter blir det danskurser i grekisk ringdans och nordisk vals.

När dagen sedan övergår till kväll förflyttar vi oss till Konstkollektivets egen Kvartersscen Under. Här blir det först en introduktion i hur ett jam kan gå till med folkmusikern Alicia Jardine och därefter öppet jam. Scenen är fri och vad som helst kan hända! Kanske finns möjlighet att testa sina nyvunna danskunskaper?

Kom hela dagen eller deltag i enstaka workshops. Konstkollektivets Pop-Up Café på Kvartersscen Under kommer vara öppet med försäljning av fika och enklare mat.

Var? Konstkollektivet, Pixbovägen 5, 431 64 Mölndal

Kostnad? Gratis för dig med biljett för hela festivalen – övriga 50 kr för enbart söndagen.

Lokalen nås från markplan och det finns en stor toalett att tillgå.

Schema och mer detaljerad info:

14:00-15:30 Låtskrivarworkshop med popkollo Folkmusik (föranmälan krävs)
16:00-17:00 Workshop i Grekisk dans med Tiganites Meres
17:15-18:15 Workshop i Vals med rörliga roller
18:30-19:30 Workshop i folkmusikjam
19:30 – 20:30 Öppet jam

————————————————–

***LÅTSKRIVARWORKSHOP MED POPKOLLO FOLKMUSIK ***

Som en del av GBG Folk Festival vill vi bjuda in till en workshop där ni tillsammans med några popkolloledare får skriva egna låttexter. Vi kommer jobba utifrån Popkollos värdegrund som bygger på trygghet, normkritik och DIT (Do-it-together) för att främja kreativitet och skapande.

Plats: Konstkollektivet, Pixbovägen 5, 431 64 Mölndal

Tid: 14.00- 15.30

Målgrupp: Vi välkomnar alla som är mellan 12-111 år och som själva tycker att de stämmer in i vår målgrupp; tjejer och transpersoner. Vi bryr oss alltså inte om vad som står i ditt pass eller vad andra vanligtvis läser dig som, utan det som är viktigt för oss är att du själv känner att Popkollo är en plats för dig.
Föranmälan krävs: skicka mail till folkkollo@popkollo.se

Om Popkollo:
Popkollo Folkmusik drivs av den ideella föreningen Folkkollo som är en del av riksorganisationen Popkollo. Popkollo gör musikläger som riktar sig till alla tjejer och transpersoner som vill spela musik. I föreningen Folkkollo gör vi musikläger för er som älskar eller är nyfikna på folkmusik.

Popkollo utgår ifrån att en känsla av trygghet är en förutsättning för kreativitet och skapande, i synnerhet när denna kreativitet är normbrytande. Basen i all vår verksamhet är därför att skapa trygga(re) rum där våra deltagare ges utrymme att utvecklas. Normkritik är ett viktigt verktyg för att skapa den tryggheten för så många som möjligt. Popkollo strävar alltid efter att vara en så tillgänglig och trygg plats som möjligt, för så många som möjligt. Vi använder uttrycket Do It Together eller DIT, som ett samlingsbegrepp för de metoder och det förhållningssätt vi har till kreativitet. Vi använder begreppet DIT som en vidareutveckling av DIY (do it yourself) för att än tydligare understryka att det handlar om att göra saker tillsammans.

För mer info om Popkollo besök hemsidan https://www.popkollo.se/om-oss/


*** WORKSHOP I GREKISK RINGDANS ***

Direkt från Thesaloniki, Grekland, kommer den unga musikergruppen Tiganites Meres som kvällen till ära kommer att lära ut grunderna i olika traditionella ringdanser från norra Grekland. Inga förkunskaper krävs och du är välkommen som du är!

Plats: Konstkollektivet, Pixbovägen 5, 431 64 Mölndal

Tid: 16.00 – 17.00


*** WORKSHOP I VALS MED RÖRLIGA ROLLER ***

Under GBG Folk Festival har du möjlighet att lära dig dansa vals med fokus på att lyssna in musiken, din egen och andras kroppar. Vi kommer jobba med rörliga roller i pardansen genom att utforska dem och byta partner ofta. Ingen förkunskap krävs och du är välkommen som du är!
Workshopen är inspirerat av begreppet queerpolska som används för att beskriva pardans som är oberoende av könsidentitet och könstillhörighet.

Plats: Konstkollektivet, Pixbovägen 5, 431 64 Mölndal

Tid: 17.15 – 18.15

Workshopen leds av Agnes Rodhe och Henrike Wesp, danspedagoger.
Musiker: Hilda Ekstedt


***JAMWORKSHOP***

Hur jammar en? Vad är det för skillnad på buskspel och jam? Måste en verkligen kunna alla låtar för att vara med? Får vilket instrument som helst vara med?Dessa frågor besvaras i denna JAM-WORKSHOP. Workshopen är öppen för alla nivåer/instrument/bakgrunder, speciellt för dig som aldrig jammat tidigare men även utmanande för dig som spelat länge!

Alicia Jardine är en Göteborgsbaserad musiker och pedagog utbildad inom teater på Wendelsbergs Folkhögskola och nu musiklärarstudent på Högskolan för Scen i Musik i Göteborg. Hon fascineras och drivs av möten i och genom musiken, antingen som tidigare ledare på Popkollo Folkmusik eller som musiker i bluegrassbandet Happy Heartaches. Banjon ligger närmast hjärtat men även mandolin, gitarr och sång används som uttrycksmedel i musicerandet inom främst amerikansk folkmusiktradition. Som pedagog jobbar hon med verktyg såsom improvisation, rytmik och gehör för att stärka musikalitet och självsäkerhet utefter en normkritisk ram.

Plats: Konstkollektivet, Pixbovägen 5, 431 64 Mölndal

Tid: 18.30 – 19.30


*** ÖPPET JAM ***

Efter sista workshopen öppnas scenen upp och vem som helst kan inta den, uppträd med ett nummer du förberett eller delta i ett jam med andra. Varför inte pröva sina nyvunna jam-kunskaper, eller pröva de nya dansstegen som man förskansat sig under dagen? Vad som helst kan hända!

Plats: Konstkollektivet, Pixbovägen 5, 431 64 Mölndal

Tid: 19.30 – 21:00

Varmt välkomna!

Dela med kompisar