Hur är vi kreativa i det digitala? Webinar med Emei Burell

-Gratis webinar –

Under två år av pandemi har kulturen utökats digitalt och format sig därefter. Men hur ser egentligen den kreativa processen ut när man framför ett verk för en digital plattform? Hur kan man använda sig av sociala medier för sitt konstnärliga uttryck?

Vi på konstkollektivet vill tillsammans med andra kreatörer och artister, bjuda in dig till en webbinarieserie där vi delar med oss av våra tankar och erfarenheter. Serien hålls i videoformat för att komma processen så nära som möjligt.

I detta samtal möter vi Emei Burell: illustratör och serieskapare, som jobbar för spelföretaget Media Molecule i England. Hon har tidigare arbetat med mobilspel, inom animation och serieteckning. Emei har en kandidatexamen i Grafiskt Berättande från The Animation Workshop i Danmark och hennes senaste bok “We Served the People – My Mother’s Stories” gavs ut it USA 2020.

Emei kommer berätta om hennes arbete och tankar kring digitala och sociala medier i hennes konstnärskap. Vi pratar om vad som händer när mötet med publiken sker via skärmen. Hur man förhåller sig till sin följarbas önskan, få sin konst viral, algoritmer, engagera kommentarer och samtidigt följa sin egen konstnärliga vilja. Tuna in, ställ dina frågor, dela tankar och funderingar: låt oss prata om konsten i det digitala.

❓När: Tisdag 8/11 kl. 19.00

❓Vart: Digitalt!

❓För vem: Dig som kulturaktör och är intresserad av andra kreatörers tankar och erfarenheter användning av sociala media och digitala medier i sitt kulturarbete.

● Inga förkunskaper krävs!

● Samtalet är gratis!

● Begränsat antal platser!

Anmäl dig genom att svara på detta FORMULÄR. Länk till webinariet skickas ut till din mejl.

Frågor eller funderingar hör av dig till oss: info@konstkollektivet

Dela med kompisar