Kulturkväll 29/4

Kulturkväll på Konstkollektivet!

 

Boka din biljett på: https://konstkollektivet.se/butik/biljetter/kulturkvall-29-4/

Eller chansa på en plats i dörren med swish eller cash (+25kr).

 

Välkommen till kulturkväll där du kommer lockas till skratt, förundran och konsert-röja. 

 

För du kanske känner igen dig, du scrollar flödet, en och annan meme susar förbi som nästan framkallar ett “haha” inombords. Det känns tröttsamt. Men frukta icke! 

Kulturkväll är vitamininjektionen din skärmhjärna väl behöver. 

 

En kväll bestående av tre standup-akter signerat Västkusts Comedy, ett färgsprakande dansperformance och sist men inte minst ett folkvise-röj konsertlokalen kommer känna av i veckor. Det blir en känsloladdad resa som under tre timmar kommer väcka nya tankar och upplevelser till liv. Häng med på en kväll som garanterat kommer lämna dig fylld med energi och förundran. 

 

Boka din biljett på: https://konstkollektivet.se/butik/biljetter/kulturkvall-29-4/

Eller chansa på en plats i dörren med swish eller cash (+25kr).

 

Dörrarna öppnar 18 och föreställningarna startar 19, 20, 21.

Längden på akterna varierar mellan 30-45 min och innehåller 15-20 min paus. 

22.30 är kalaset slut 

 

Akter 

AKT 1: Komiker signerat Västkust Comedy

Linda Smedberg är komikern med avväpnande samtida spaningar och reflektioner. 

Hon har varit förkomiker för storheter så som Ann Westin och Magnus Betnér. Och med en publikkontakt som är få förunnat blir det interaktivt och nära. 

 

Tito Salazar Montecinos är komikern och medgrundaren till göteborgsbaserade El Skratto. På Scen suddar Tito liksom ut linjen mellan publik och scen. Med vassa iaktagelser och med en puttrande lekfullhet är det inte konstigt att han delat scen med legender som Özz Nujen och Henrik Hjelt. 

Sara Wallberg, Är Göteborgskomikern i sina mest prövande år. Och med en utbildning i scenkonst och en och annan i vanföreställning det inte bli annat än stukat. 

 

AKT 2: Yellow Jacket Collective är den svensk-franska duon bestående av Rannhvi Mebius Jormin från Göteborg och Amélie Roch från Strasbourg. 

 

 Duon träffades under studieperioden i Köpenhamn och vann 2019 tävlingen Koreografi Konkurrencen för uppkommande koreografer. “Yellow – We’re Halfway There”: är en kraftfull föreställning om sårbarhet, vänskap och mänsklighet. Den dynamiska koreografin talar för färgens olika nyanser och innebörder, så som lekfullhet men också feghet. Yellow – We’re Halfway There är den första delen i koreografiserien PRISMA på temat färger.

 

AKT 3: Axel Sondén spelar Visfolkpopfusion och har spelat på flera av landets största visfestivaler. 

Live på scenen smälter han samman med jazzkvarteten Flyttfåglarna. Tillsammans skapar dom ett mysigt sväng som är gjorda för varandra. Och med texter om fjärran länder och vardagsbetraktelser från Göteborg kan man inte låta bli att slås av en och annan värdefull tanke.

 

Lokalerna hos Konstkollektivet är tillgänglighetanpassade och vårt Café serverar varm mat, kall dryck och söt fika under eventet. Du har också möjlighet att se våra pågående utställningar av 3 olika konstnärer.

Har du några frågor om evenemanget? Varmt välkommen att kontakta oss på info@konstkolelktivet.se 

 

Personer som gör detta event möjligt: Gustav Anderson copy, Lovisa Zacrison grafisk design, Peter Jacobsson Ljudteknik, Anna Fallström eventansvar, Julia Petersson, café, Carl Engström Mc, Daniella Johansson de Laurentiz entré, Johanna Ljungberg administration. 

 

Boka din biljett på: https://konstkollektivet.se/butik/biljetter/kulturkvall-29-4/

Eller chansa på en plats i dörren med swish eller cash (+25kr).

Dela med kompisar