NORDIC SPOT Festival

Konstkollektivet är en del av 3 dagars festivalen NORDIC SPOT.

Festivalen går av stapeln hos oss i Mölndal den 3e sep med en svårslagen lineup i form av Nana Jacobi(Dk) och Marlene Oak.

Säkra dina biljetter till Konstkollektivet HÄR. 

Köp biljetter till hela festivalen (Mölndal + Danmark) HÄR. 

 

Nana Jacobi (DK) 

20.00

 

Pop-artist, sangskriver og iværksætter Nana Jacobi er netop denne sommer radio aktuel med den powerfulde og dramatiske single Ingenmandsland, som i ugevis har ligget i på top ti listen på P6Beat. De to forrige singler Et Skib og Sneblind har ligeledes haft stor medvind med både i radio airplay, store playliste-placeringer og medieopmærksomhed. Nana’s brug af fløjteregister på singlen Sneblind skabte eksempelvis overskrifter og tusindvis af følelsesladede, hengivne tilbagemeldinger fra fans. 

Nana Jacobi fik for år tilbage sit gennembrud med sangen “Open Sky” fra filmen “En kort, en lang”. Som initiativtager til og medstifter af koncertkonceptet HUN SOLO, der præsenterer kvindelige kunstnere, har hun for alvor fået slået sit navn fast, og scorer højt på det kunstneriske barometer. Hendes ekvilibristiske evner som sanger pakkes ind i et storladent elektronisk univers der passer lige så godt på Roskilde Festivalens store scener som på verdens første digitale galleri i en gammel kirke i Nordjylland.

 

 

Marlene Oak  (Sthlm) 

19.00

 

 

Under uppväxten på Värmdö utanför Stockholm använde sig Marlene Oak av musiken som sin tillflykt från verkligheten. Tonårstiden tillbringades som gatumusikant i Gamla Stan, där hennes starka röst och känslosamma uttryck uppmärksammades av förbipasserande – och slutligen tog henne till ett skivkontrakt.

Singeln “How Long” och EPn “Head Held High” följdes upp av turnerande runt om i landet som förband till bland andra Miss Li, Whitney Rose, Susto samt på festivaler så som Way Out West och STHLM Americana. 2019 släpptes hennes andra EP “Silver moon” som fått mycket uppmärksamhet internationellt. I år har Marlene Oak släppt singlarna Black Roses och One Way.

 

Förband: 

 

EDDIE & JOSEFIN (Gbg)

Eddie Wheeler är musikern/arrangören som gett Göteborgs underground musikscen en plattform och ett namn. Alltid giggandes i alla möjliga konstellationer. Med speltid på TV och Radio har Eddie byggt både ett namn och rykte att leverera livemusik som berör.
Josefin Solberg släpper denna vinter/vår sina första singlar under eget namn men är allt annat än en rookie. Som hårt arbetande singer songwriter I Australien med flera hundra gigs i bagaget har Josefin hittat ett sound som är brutalt ärligt och avväpnande. Vacker sång till mörka musiklandskap varvas om vartannat.

 

 

Festivalen genomförs i samband med Konstkollektivets nyinvigning på Baazgatan 7. Läs mer om hela invigningen HÄR. 

 

Fler festivalhändelser hittar du under information om invigningen.

 

Vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer och enbart 50 unika platser finns till förfogande. Säkra din biljett nu!

Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade. Kontakta oss gärna med eventuella frågor på info@konstkollektivet.se

 

Läs mer om NORDIC SPOT här.

 

 

 

Dela med kompisar