Utlysning – 2 veckors residens på Konstkollektivet

Vill du komma till oss under 2 veckor och skapa konst och kultur?

 

Konstkollektivet residens 2021

Konstkollektivet utlyser i samarbete med Mölndal Stad ett 2 veckor långt residens under sensommaren 2021.

Men vad är ett residens?

Ett residens kan ge kulturaktörer och kreativa personer tid, utrymme och resurser till att arbeta, enskilt eller kollektivt, med sin verksamhet mer fokuserat under en begränsad tid. 

I Konstkollektivets residens ingår arbets-/replokaler, teknik, ett litet arvode, viss ersättning för resor, material och kost samt visst administrativt och tekniskt stöd.

 

VEM KAN SÖKA

Alla verksamma kulturutövare – enskilda eller grupper bosatta i Västra Götalandsregionen.

 

ANSÖKAN

Ansökan görs genom att maila info@konstkollektivet.se med uppgifter nedan:

  • Namn och kontaktuppgifter
  • Hemsida och/eller sociala medier
  • Titel/projektnamn på det du önskar göra här (om det finns)
  • Kort beskrivning på vad du önskar jobba med under residensperioden (max 1/2 A4)
  • Antal personer som medverkar
  • Önskemål/behov av lokal och teknik
  • Max 4 bilder/videos/länkar till tidigare arbeten

 

Ansök senast 16 augusti.

Urval görs av Konstkollektivets arbetsgrupp. 

 

PERIOD

V. 35 och 36 (30 augusti – 12 september)

 

DETTA INGÅR

Arbets/replokaler utifrån behov (t.ex. dansstudio, mörkrum, kontorsplats, scen, replokal, projektrum), kök, teknik, kaffe/te, skrivare, rekvisita, visst administrativt och tekniskt stöd, Konstkollektivets stora nätverk, samt ett publikt arrangemang på Konstkollektivet och två på övriga platser i Mölndal Stad.

De publika mötena kan ske antingen i anslutning till residenset eller senare under året och vara exempelvis ett samtal, en uppläsning, en workshop, en utställning eller en processvisning. Konstkollektivet finns som stöd i att hitta platser.

Konstkollektivet har även möjlighet att agera paraplyorganisation i samband med mindre ansökningar av finansiering som önskas göras inom ramen för residenset.

 

PRAKTISK INFORMATION

Konstkollektivet ligger i Åby i Mölndal. Centrum med buss- och tågförbindelser ligger på gång- och cykelavstånd. Restid mellan Mölndal och Göteborg tar ca. 20 minuter med spårvagn.

Kök finns att använda med möjlighet att laga egen mat.

Dokumentation och utvärdering av residens skickas senast två veckor efter avslut. Bild och text mailas till info@konstkollektivet.se     

 

OM OSS

Konstkollektivet är en plattform och nätverk för fria kulturutövare. Vi driver Mölndals största artistdrivna kulturhus utrustat med replokaler lämpade för en mängd olika konstformer. Föreningen har ett 80-tal medlemmar där musiker, skådespelare, konstnärer, cirkusartister, projektledare, fotografer, dansare och många andra verkar.

Just nu befinner vi oss i tidigare gymnastiklokaler som gjorts om till rep- projekt- och eventlokaler. Gymnastiklokalerna med bevarade kakelväggar, bommar och spegelväggar upprustat med scen, ridåer och möbler skapar en unik och kreativ plats för skapande.

Platsen för residenset ligger i en myllrande del av Mölndal där en mängd skolor, förskolor, föreningsliv och mötesplatser äger rum. Vi ser gärna att residenset inspireras av platsen vi befinner oss på.

 

Lycka till med din ansökan!

 

För vidare funderingar eller frågor kontakta:

info@konstkollektivet.se

 

Foto: Marçal Morell Torra

 

 

Dela med kompisar