Yoga för föräldrar till barn med NPF

Anna Malcus håller yogakurs hos oss på Konstkollektivet:

Föräldrar till barn med NPF (ex. autism eller ADHD):
Den här yogakursen är din oas. Här får du utrymme att fokusera på dina egna behov och träffa andra föräldrar i samma situation som du.

“Mycket skönt att få en stund för sig själv och dela sina tankar med andra NPF-föräldrar.”
– tidigare deltagare

BOKA DIN PLATS HÄR:
https://medvetenyoga.se/product/yogakurs-molndal-for-foraldrar-till-barn-med-npf-okt-dec/

Föräldraskap i sig är en utmaning och vi vill våra barn det allra bästa både vad gäller hälsa, kompisar, skolarbete, självkänsla och livsglädje. När ett barn dessutom har en funktionsnedsättning, som i många fall resulterar i svårigheter i vardagen så ställer det ännu högre krav på att ORKA vara förälder. Barnet kanske har klädproblem, svårt med sociala signaler, koncentrationssvårigheter eller så är det omöjligt att tilldelas ett annat bord, än senast, på favoritrestaurangen. Dagliga tålamodsprövningar inkluderar att hela tiden se barnets behov INNAN det behövs för att förhindra fullständiga låsningar, att underhålla den konstruktiva kontakten med skolan, vården, osv. Ja, du som tillhör målgruppen vet vad jag menar…

Under kursen utövar vi yoga och meditation, vi tränar på tålamod, samt delar svårigheter och erfarenheter med varandra. Kanske viktigast av allt är att det här en DIN stund, där du kan få bara vara och fokusera på DIG själv (och övriga kursdeltagare, till viss del).

“Anna är mycket kompetent både inom yoga och NPF.”
– tidigare deltagare

I Kundaliniyoga använder vi rörelser, andningstekniker och meditationer för att kunna hitta en inre balans och styrka, förbättra vår koncentration och släppa gamla spänningar. Du ökar din kroppsmedvetenhet genom att använda din kropp, din andning och ditt sinne medvetet. Med ökad kroppsmedvetenhet blir vi bättre på att ta hand om oss själva och känna in vad vi behöver. Med övningarna i yogapasset sätter vi igång kroppen och dess flöden, så därefter följer alltid en lite längre vila. I vilan hjälper vi kroppen, sinnet och själen att låta övningarnas effekt landa i kroppen och du kan njuta av en riktigt skön avslappning. Allt det här underlättar för meditationen, där vi fortsätter träna på närvaro och expansion.

Under yogan släpper vi våra prestationskrav och har möjlighet att landa i oss själva, så som vi är, precis i nuet!

Inga förkunskaper behövs.

Vi yogar barfota i mjuka kläder.

Välkommen!
BOKA DIN PLATS HÄR:
https://medvetenyoga.se/product/yogakurs-molndal-for-foraldrar-till-barn-med-npf-okt-dec/

Kursdetaljer
Tid: Varannan torsdag kl 19:00-20:45, 8/11, 22/11, 6/12 (3 ggr)
Plats: Whitebox, Pixbovägen 5, Mölndal (Konstkollektivet)
Investering: 590 kr per person. (Du kan betala via Friskvårdskuponger eller ActiWay, mottagare Medveten Yoga Väst.)
Lärare: Anna Malcus

Dela med kompisar